Какво е Еърсофт?

Еърсофт оръжията и симулативните игри от този тип се зараждат в страната на изгряващото слънце Япония. След втората световна война тежките забрани и ограничения в японската армия и пълната забрана и конфискации на оръжие, както и тежките последствия за тяхното притежание и употреба кара японците да измислят аналог на истинските оръжия, с който максимално да се доближат до реалността на военните действия.

Повечето еърсофт оръжия са пълно копие на истинските по размер и външен вид. На пръв поглед те са досущ, като истинските типа на работа обаче е различен, видовете оръжия в еърсофта са няколко. Това, което Ви предлагаме ние са електро-пневматични оръжия задвижвани от ел. мотор и акумулаторна батерия, в които е разположен механизъм от зъбни колела, бутало и цилиндър. В цилиндъра се компресира въздух от буталото и при връщането му топчето се изстрелва. Моторът работи винаги и през цялото време, когато спусъкът е натиснат, което съответно изтощава и батерията, за това колкото повече се използват оръжията, толкова по-бързо се изтощава и батерията. Реалността, която симулациите с еърсофт позволява е толкова голяма, че дори военни и полицейски части от Азия, САЩ и Европа ги използват за тренировките и подготовката на своите бойци. Богатият избор от сценарии и симулации позволява тренирането на различните ситуации, в които могат да попаднат бойните части. От “прочистване“ и превземане на сгради или така нареченият “бой в градски условия“, бой в открити местности до попадане и организиране на засади в различни ситуации.

Боеприпасите, които се използват при този тип оръжия са с минимален травматичен ефект и позволява да се играе само с предпазни очила. Разбира се и тук трябва да се спазват определени правила за да може протичането на играта да бъде максимално приятно и безопасно за всички. Еърсофта може да бъде определен, като мъжка “игра на честност“ защото, ако боец бъде уцелен, то той трябва да си признае, което обикновено става с изричане на висок глас “Убит“.

Наше основно правило е, че ако в края на деня всички участници са останали без “капка“ енергия, но с голяма усмивка и приятни спомени, то ние сме изпълнили своята задача! :)

Comments are closed.